Kako da zamotate babku na 8 načina

Бабка је традиционални слатки хлеб који постоји стотинама година, али је постао веома популаран у Аустралији и широм света у последњих неколико година. Бабка је настала у јеврејским заједницама источне Европе почетком 19. века . Делом хлеба, делом колач, сматра се да назив потиче од популарне ускршње торте направљене у Пољској која се зове „баба“, што на пољском значи „бака“. Рана источноевропска бабка изгледала је другачије од бабке коју данас познајемо; пекла се у високој, назубљеној тепсији која је личила на бакину сукњу. Бабка се прави од теста сличног тесту за прављење кроасана. Тесто се намаже разним слатким надевима попут цимета, чоколаде и воћа. Тесто се затим исплете и прелије шећерним сирупом.

Оригинални рецепт је измењен да би се додала нетрадиционална пуњења попут Нутеле и почела је да ужива популарност у пекарама европског стила у Сједињеним Државама.

Са раскошним слојевима чоколаде и воћа, бабка је изгледала сјајно на фотографијама и ова пријатна естетика је постала омиљена на друштвеним мрежама широм света.

Данас постоји бесконачан број варијација и рецепата за бабку, од слатких пуњења до сланих укуса попут козјег сира, сланине, карамелизованог лука и слатког кромпира. Прављење сопствене бабке може бити дуготрајан процес, али ако уложите време, направићете посебну домаћу посластицу која ће гарантовано бити хит код породице и пријатеља.

Дакле, ево неколико начина за савијање бабке, ради добијања што бољег изгледа и пресека:

  1. Класичан начин:

  1. Бабка лепињице

  1. Троугласта бабка

  1. Раздвојене лепињице

  1. Бабка цвет

  1. Pletenica babka

  1. Venac od babke

  1. Mini babke

izvor: https://betweencarpools.com/8-ways-to-roll-your-babka-for-a-different-look/

Facebook komentari
Klik da oceniš ovaj recept, objavu
[Total: 1 Prosek: 5]
Podeli nešto ukusno i lepo

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta slažete se sa našom politikom kolačića.

Politika kolačića