Uslovi, pravila korišćenja eKuhinje.com

Dobro došli!

Da biste koristili portal eKuhinja.com – Moja kuhinjica potrebno je da se upoznate i u svemu saglasite sa ovim Pravilima i uslovima:
Pravila i uslovi korišćenja eKuhinja.com – Moja kuhinjica sajta:
Ova Pravila i uslovi imaju svojstvo Ugovora između: eKuhinja.com – Moja kuhinjica i svakog pojedinačnog korisnika interneta i portala eKuhinja.com – Moja kuhinjica
Dobrovoljnim korišćenjem bilo kojeg segmenta eKuhinja.com – Moja kuhinjica na bilo koji način, svaki Korisnik usluga potvrđuje da je upoznat i saglasan sa tekstom ovih Pravila i uslova (Ugovora). Ugovor se zaključuje na srpskom jeziku.

Uslovi korišćenja:

Korisnički nalog

Uslov za postavljanje korisničkog naloga je besplatna registracija na veb interfejsu. Prilikom registracije potrebno je uneti e-mail i izabrati lozinku i nadimak. Imejl koji ste uneli neće biti objavljen.

Potrebna nam je adresa e-pošte da bismo potvrdili da je ovo stvarna osoba, tako da nam je potrebna prava i funkcionalna adresa e-pošte da bismo izbegli dupliranje naloga.

Korisnik nema pravo da trećem licu oda podatke potrebne za pristup korisničkom nalogu. Operater ne snosi nikakvu odgovornost u slučaju da treća strana zloupotrebi korisnički nalog.

Operater zadržava pravo da otkaže korisnički nalog bez prethodne najave i bez naknade, što:

je neaktivan više od 1 godine, ili
kojim se krše ovi principi, važeći zakoni ili dobar moral.
Operater dalje zadržava pravo da u bilo kom trenutku i bez prethodnog obaveštenja korisnika ukloni sa veb interfejsa bilo koji sadržaj postavljen na veb interfejs od strane korisnika.

Korisnik ima pravo da postavlja samo recepte i fotografije hrane na veb interfejs preko svog korisničkog naloga pod uslovima navedenim u ovoj politici. Korisnik je saglasan da se recepti i fotografije jela

objavljuju na veb interfejsu, bez prava na naknadu. Korisnik je takođe saglasan da se recept ili fotografije hrane koje on postavi treba objaviti na veb interfejsu zajedno sa nadimkom korisnika.

Korisnik ne sme da postavlja tekstove i slike na veb interfejs preko svog korisničkog naloga koji:

nisu recept ili fotografija hrane, namernica ili začina; nisu mišljenja o kuhinjskim aparatima, priboru,

čije bi obelodanjivanje bilo u suprotnosti sa ovim principima, važećim pravom i dobrim moralom, tj. posebno, tekst ili slika koja se može smatrati uvredljivom, vulgarnom, klevetničkom, za rasu, naciju ili

religiju, štetnom za reputaciju, erotske ili pornografske prirode;

na koje Korisnik nema odgovarajuća autorska prava po osnovu stvaranja autorskog dela ili na osnovu licence;

služi za promociju poslovnih ili sličnih aktivnosti korisnika ili trećeg lica.

Ne sme se raklamirati slični veb sajtovi, portali niti postavljati njihova imena i linkove ka njima.

Osim toga, korisnik ne može:

koristite veb interfejs kršeći ove smernice;

postavljati fotografije na kojima se vide lica ljudi;

komercijalno koristiti bilo koji deo veb interfejsa;

zloupotrebljavaju, blokiraju, menjaju ili na drugi način menjaju bilo koji deo veb interfejsa, ili samo pokušavaju da ugroze stabilnost, rad ili podatke veb interfejsa;

koristite mehanizme, softver ili druge procedure koje mogu negativno uticati na rad veb interfejsa.

Korisnik prihvata da korisnički nalog možda neće biti dostupan u svakom trenutku, posebno u pogledu neophodnog održavanja hardverske i softverske opreme operatera ili treće strane.

Korišćenjem bilo kog dela Web sajta eKuhinja.com i svih njegovih delova automatski prihvatate sva aktuelna pravila korišćenja.

Sajt eKuhinja.com zadržava pravo menjanja i uklanjanja sadržaja sa Web sajta bez prethodne najave.

Ni jedan deo web sajta  eKuhinja.com ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.

Web sajt eKuhinja.com sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posetilaca i linkova na spoljne stranice.

Sadržaj Web sajta EKuhinja.com koristite isključivo na vlastitu odgovornost te Web sajt ne snosi odgovornost za eventualne štete nastalog korištenjem sadržaja Web sajta.

Web sajt eKuhinja.com polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela Web sajta smatra se kršenjem autorskih prava Web sajta eKuhinja.com i podložno je tužbi.

Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela Web sajta bez dozvole vlasnika autorskih prava (www.eKuhinja.com, partneri, korisnici…) smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Ukoliko mislite da je Web sajt eKuhinja.com povredio Vaša autorska prava, slučaj će biti odmah razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.

Web sajt EKuhinja.com sadrži i linkove prema drugim web stranicama i ne smatra se odgovornim za sadržaj na tim stranicama.

Web sajt eKuhinja.com nije odgovoran za sadržaj stranica oglašivača na Web sajtu te ni za kakvu štetu nastalu reklamiranjem na Web sajtu eKuhinja.com.

Web sajt eKuhinja.com štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.

Web sajt eKuhinja.com se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja Web sajta, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Web sajt eKuhinja.com može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobijene tokom korišćenja Web sajta (isključivo podaci o računaru i podaci o Internet provajderu) ili podatke unešene u postupku registracije. Ove podatke Web sajt eKuhinja.com koristi kako bi imao informacije o korisnicima koji ga koriste, te na taj način poboljšao Web sajt i njegove sadržaje dodatno usmerio i prilagodio publici koja ga posećuje. Na osnovu tih podataka saznajemo koji su sadržaji najpopularniji među kojom publikom.

Web sajt eKuhinja.com se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika Web sajta, osim u slučaju teškog kršenja pravila Web sajta eKuhinja.com ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

 Registrovani član je saglasan da na Web sajtu eKuhinja.com garantuje i prenosi sva prava za kopiranje, reprodukciju, distribuciju, objavljivanje ili bilo koju drugu upotrebu (bez ograničenja) predatih sadržaja (recepata, tekstova, slike) uključujući podatke ostavljene prilikom registracije naloga na sajtu. Web sajt eKuhinja.com može slobodno da koristi sadržaje (recepte, tesktove, slike) u bilo kojim medijima.

Web sajt eKuhinja.com zadržava pravo izmene ovih uslova korišćenja bez prethodne najave.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta slažete se sa našom politikom kolačića.

Politika kolačića