Žena u Lagosu neprestano kuvala 100 sati

U Nigeriji postavljen novi Ginisov rekord: Žena u Lagosu neprestano kuvala 100 sati

Nigerijska kuvarica postavila je novi Ginisov rekord u neprekidnom kuvanju u trajanju od 100 sati i zvanično je proglašena pojedinačnom Ginsovom rekorderkom za najdužu neprekidnu sesiju kuvanja.

Hilda Basi, kuvarica iz Lagosa, oduševila je svoje sunarodnike maratonskim kuvanjem koje je počelo u četvrtak, a završilo se u ponedeljak uveče.

Mnoštvo sugrađana sve vreme je nesebično podržavalo Basijevu dok je pripremala brojna jela nacionalne i međunarodne kuhinje, od jolof pirinča do testenina i akara koji se pravi od brašna od pasulja, prenosi Rojters.

Imala je samo pet minuta pauze svakih sat vremena ili nagomilanih sat vremena nakon 12 sati za sve ostalo, od kupanja do lekarskih pregleda i odmora, prenosi Foks njuz.

Predsednik Nigerije Muhamadu Buhari i nekoliko političara i slavnih ličnosti čestitali su Basijevoj.

Do sada je ovaj Ginisov rekord držala profesionalna kuvarica iz Indije Lata Tondon, koja je 2019. godine bez prestanka pripremala jela punih 87 sati i 45 minuta.

izvor: euronews

Facebook komentari
Klik da oceniš ovaj recept, objavu
[Total: 0 Prosek: 0]
Podeli nešto ukusno i lepo

eKuhinja je tu da podeli znanje sa vama i da vi podelite znanje sa drugima. Znanje kako da budete zdraviji a samim tim i srećniji, da se više družimo za trpezom, sa ukusnim domaćim receptima i raznovrsnim namirnicama. Da nikada ne zaboravimo recepte naših baka, čuvamo tradiciju ali i da hrabro isprobavamo nove recepte, načine ishrane i namirnice.