Predsednik SAD Džozef Bajden pomilovao je dve ćurke

Predsednik SAD Džozef Bajden pomilovao je u ponedeljak dve ogromne ćurke iz Minesote, Liberti (Sloboda) i Bel (Zvono), koje se neće naći na stolovima za Dan zahvalnosti.VIDEO: Bajden na svoj 81. rođendan pomilovao dve ćurke - milioni drugih idu u rerneFoto: Beta/APUz učenike koji su oduševljeno vrištali iz publike na južnom travnjaku Bele kuće, Bajden je učestvovao u tradiciji koja traje već decenijama. “Ove ptice na novi način cene reči ‘neka zvoni sloboda’“, rekao je Bajden. 

Liberti teži 19,3 kilograma, a Bel oko 19,1 kilogram. Dve ćurke provele su mirnu noć u hotelu “Willard” blizu Bele kuće.

Ćurke će biti “penzionisane” na Fakultetu za hranu, poljoprivredu i prirodne resurse pri Univerzitetu Minesota u Sent Polu.  

 Milioni drugih ćurki peći će se na Dan zahvalnosti širom zemlje u četvrtak i biće popraćene raznim prilozima – nadevom, krompirima, umakom od brusnica i musakom od zelenog pasulja. Bajden je napunio 81 godinu. Poručio je da nije bio na prvom pomilovanju ćurki pre 76 godina.  “Želim da znate da nisam bio tamo na prvom. Bio sam premlad da bih to uspeo“, rekao je predsednik SAD. 

Facebook komentari
Klik da oceniš ovaj recept, objavu
[Total: 0 Prosek: 0]
Podeli nešto ukusno i lepo

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta slažete se sa našom politikom kolačića.

Politika kolačića