Negde u zemlji snova.

eKuhinja je sinhronizovala ovaj crtani na 35mm digitalizovani film.

Negde u zemlji snova. Čuveni crtani film o siromašnom dečaku i devojčici, koji žive sa majkom, koja ima da im da za večeru samo parče bajatog hleba, tvrdog kao kamen i čašu mleka.
Pošto ne mogu da pregrizu hleb, devojčica se dosetila i rekla ono čuveno “Umočiću!” Posle večere dečak kaže da je i dalje gladan, a majka počne da plače.

Tada bismo obično i mi koji gledamo pustili suzu. Nakon toga odlaze na spavanje, pokrivaju se bušnim prekrivačima i sanjaju kako imaju da jedu šta god žele, da imaju lepu odeću koja nije pocepana i da imaju puno igračaka.
U tom trenutku majka ih budi, a deca vide kuću punu hrane, odeće i igračaka koje su im doneli dobri ljudi.
Izvor:
https://www.facebook.com/Oficijalnastranicazanimljivo

Tehnički podaci:

Negde u zemlji snova je kratki animirani film iz 1936. u seriji Color Classics Maksa Flajšer,. Film je producirao Maks Flajšer, režirao Dejv Flajšer, korežirala Daun Flajšer, a animirali su veterani Fleišera Simor Knajtel i Roland Krendal. Crtani film, smešten u vreme savremene Velike depresije, prati dvoje osiromašene dece koja sanjaju da su u zemlji snova gde je prostor pun slatkiša i sladoleda. Crtani film je prvi Fleišerov crtani film u tri trake Technicolora.

Somewhere in Dreamland is a 1936 animated short in Max Fleischer’s Color Classics series

Facebook komentari
Klik da oceniš ovaj recept, objavu
[Total: 0 Prosek: 0]
Podeli nešto ukusno i lepo

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta slažete se sa našom politikom kolačića.

Politika kolačića