Ko to tamo peva

Ko to tamo peva

Kafana u Kniću, ludo i nezaboravno. Kao da smo sve vratili godinama unazad.

„Ko to tamo peva“ je jugoslovenski film iz 1980. godine. Snimljen je po scenariju Dušana Kovačevića, a režirao ga je Slobodan Šijan.

Radnja filma „Ko to tamo peva“ prati događaje grupe putnika koji su dan pred početak rata u Jugoslaviji, krenuli iz malog provincijskog mesta u grad Beograd. Iako svi imaju važne događaje zbog kojih treba što pre da stignu u prestonicu, njihov dolazak usporen je zbog dotarajalog autobusa firme „Krstić i sin“. Takođe, tokom puta dešavaju se najneverovatnije stvari oko kojih se putnici konstantno svađaju i sukobljavaju. Njihovo ponašanjem simbolično predstavlja samo svetsko društvo uoči velikog svetskog sukoba 1941. godine, društvo koje se „raspada“ i koje će „nestati“ u ratnom vihoru. Na samom kraju filma putnici se za jedan trenutak ujedinjuju, i to kada fizički napadaju dva mladića romske nacionalnosti. Upravo tada, ulaze u Beograda u kome 6. aprila počinje nemačko bombardovanje.

Facebook komentari
Klik da oceniš ovaj recept, objavu
[Total: 0 Prosek: 0]
Podeli nešto ukusno i lepo

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta slažete se sa našom politikom kolačića.

Politika kolačića