This item is not available. Browse the similar products in category: 03. Supe i čorbe, Evropa
Vi ste ovde: Početna 03. Supe i čorbe Najbolji recept za brokoli supu, lako i klasično – Gordon Ramsay
 

Najbolji recept za brokoli supu, lako i klasično – Gordon Ramsay

bez glutenaGosti u šokulako i brzoNeobičnoNisko kaloričnopraznična trpezaSimfonija ukusaVegetarijanza dijabetičarezdravo
Postavljeno 30/10/2022
|
Pregleda: 261
|
Recept br. 21495

Ne treba vam 15 sastojaka, ne treba vam  kokošiji bujon koji se dugo pravi, ne treba vam fensi vino. Treba vam samo brokoli i voda. U tome je čarolija brokoli supe, tako je jednostavno a i ukusna je.

Sastojci:
– glavica brokolija
– voda za kuvanje
– so, biber
– maslinovo ulje

Prilog:
– 4-5 komada oraha
– 4-5 kriški kozijeg sira, masnog, u pepelu (dimljeni)

Priprema:

Držite brokoli za središte i okolo nožem skidajte “cvetove”.
Kada kupujete brokoli gledajte da uzmete čvrst i zdrav buket. Ne želite da počne da cveta i žuti. Traži se tamno zeleni, jer mi ćemo se fokusirati kod ovog recepta na bogatu tamno zelenu boju supe.

Voda u loncu treba da ključa. So dodajemo sada, na početku, mnogi kuvari greše i dodaju so na kraju. Mi ćemo kuvati začinjeno.
Ubacujemo brokoli, opet malo posolimo i poklopimo. Kuva se 4 minuta.

Za to vreme uzmemo koziji sir uvaljan u pepeo Chèvre Cendré (goat cheese rolled in ashes), malo je jak ali je izbalansiran i pun. U dodiru sa toplom supom će da se topi i postače kremast. Sečemo vrućim nožem, koji možemo ugrejati u loncu koji ključa. Odsečemo nekoliko šnitova, koji će imati lepu sjajnu površinu.

Proverimo nožem da li je brokoli kuvan, ako nože prolazi kroz brokoli lako odmah izvaditi brokoli iz lonca. Treba da ima i zadrži lepu tamnu boju zelenu koja je sad još tamnija jer smo brzo kuvali sa poklopcem.
Voda od kuvanja se ne baca. To je tajni sastojak.

Uzimamo blender i stavljamo vrući brokoli unutra. I to je bitno jer ako blendiramo hladan brokoli dobićemo zrnastu supu. Želimo svilenkastu strukturu da dobijemo. U blender vraćamo vodu-bujon u kome smo kuvali.

Napunimo malo više od pola blender. (ne želimo pileću kocku i sl. ovako je baš vegeterian)

Blender pridržavamo krpom. Počinjemo sa par kratkih uključivanja isključivanja a onda izblendiramo do kraja, jer ne želimo da sadržaj izleti.
Sada probamo i ako treba posolimo još malo.
Gotovo, ukus kao da ima 20 sastojaka.

Serviranje:

Na dno (sredinu) tanjira stavimo, 4-5 oraha, na njih stavimo dve kriške kozijeg sira. Malo pobiberimo od gore sir. Zatim okolo po tanjiru sipamo supu, koja je prave konzistencije, nije retka, nije gusta. Ostatak supe sipamo u šolju, bokal za dodavanje. U bokal možete na dno staviti sir i on će se rastopiti.

Na kraju, na supu, oko sira, sipamo malo maslinovog ulja u krug. Da zasija.
Original snimak i izvor:

Pogledajte kanal Gordon Ramsay Hell’s Kitchen
https://www.youtube.com/c/GordonRamsayHellsKitchen

Facebook komentari
Klik da oceniš ovaj recept, objavu
[Total: 0 Prosek: 0]
Podeli nešto ukusno i lepo
Vreme: 12 min.
Vreme pripreme može da odstupa u zavisnosti od veštine!
Kuhinja (lokacija): Evropa
Engleska

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta slažete se sa našom politikom kolačića.

Politika kolačića